Înghețată de casă 100 gustul copilăriei cu căpșuni și frișcă naturală
Iată cum poți pregăti cea mai delicioasă înghețată de casă cu căpșuni, urmând această rețetă simplă. Te vei bucura de un desert răcoritor și aromat!
Ingrediente:
500 g căpșuni proaspete
100 g zahăr
240 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
3 gălbenușuri de ou
Mod de preparare:
Începe prin a curăța căpșunile proaspete și taie-le în jumătăți. Pune căpșunile în blender și mixează până obții o pastă fină și omogenă.
Într-o cratiță, încălzește câteva căni de apă la foc mediu-mare până dă în clocot.
Într-un bol termorezistent din sticlă, adaugă gălbenușurile de ou și zahărul. Când apa din cratiță începe să fiarbă, redu focul la minim și așază bolul deasupra cratiței pentru a găti amestecul de ouă la bain-marie.
Folosind un mixer, bate gălbenușurile de ou și zahărul împreună până obții o compoziție albicioasă, ceea ce va dura aproximativ 5 minute. Scoate bolul deasupra cratiței și lasă amestecul de ou să se răcească la temperatura camerei.
Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă cu mixerul, folosind paletele, timp de 3-4 minute, până obții o frișcă densă și cremoasă.
Adaugă treptat frișca în bolul cu gălbenușuri și amestecă ușor cu o spatulă, efectuând mișcări de sus-jos, până când toate ingredientele se integrează perfect.
Adaugă piureul de căpșuni, pregătit anterior conform primului pas, și amestecă ușor până obții o compoziție omogenă.
Toarnă amestecul obținut într-o caserolă din plastic sau sticlă, nivelează-l frumos și pune-l la congelator pentru cel puțin 4 ore. Poți lăsa înghețata să se întărească și peste noapte pentru o consistență perfectă.
Cu aproximativ 5 minute înainte de a servi înghețata de căpșuni, scoate-o din congelator și las-o să se încălzească ușor. Astfel, vei putea forma cu ușurință biluțe de înghețată. Poftă bună!
Acum te poți bucura de o înghețată delicioasă de căpșuni preparată în propria ta bucătărie