Înghețată de casă 100 gustul copilăriei cu căpșuni și frișcă naturală

Înghețată de casă 100 gustul copilăriei  cu căpșuni și frișcă naturală

Iată cum poți pregăti cea mai delicioasă înghețată de casă cu căpșuni, urmând această rețetă simplă. Te vei bucura de un desert răcoritor și aromat!

Ingrediente:

500 g căpșuni proaspete

100 g zahăr

240 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime

3 gălbenușuri de ou

Mod de preparare:

Începe prin a curăța căpșunile proaspete și taie-le în jumătăți. Pune căpșunile în blender și mixează până obții o pastă fină și omogenă.

Într-o cratiță, încălzește câteva căni de apă la foc mediu-mare până dă în clocot.

Într-un bol termorezistent din sticlă, adaugă gălbenușurile de ou și zahărul. Când apa din cratiță începe să fiarbă, redu focul la minim și așază bolul deasupra cratiței pentru a găti amestecul de ouă la bain-marie.

Citește și  Sunt gemene identice si s-au casatorit cu gemeni identici. Nu doar atat Au si ramas insarcinate in acelasi timp

Folosind un mixer, bate gălbenușurile de ou și zahărul împreună până obții o compoziție albicioasă, ceea ce va dura aproximativ 5 minute. Scoate bolul deasupra cratiței și lasă amestecul de ou să se răcească la temperatura camerei.

Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă cu mixerul, folosind paletele, timp de 3-4 minute, până obții o frișcă densă și cremoasă.

Adaugă treptat frișca în bolul cu gălbenușuri și amestecă ușor cu o spatulă, efectuând mișcări de sus-jos, până când toate ingredientele se integrează perfect.

Adaugă piureul de căpșuni, pregătit anterior conform primului pas, și amestecă ușor până obții o compoziție omogenă.

Citește și  De ce nu există schelete pe epava Titanicului Nu veți găsi rămășițe umane doar pantofi și îmbrăcăminte

Toarnă amestecul obținut într-o caserolă din plastic sau sticlă, nivelează-l frumos și pune-l la congelator pentru cel puțin 4 ore. Poți lăsa înghețata să se întărească și peste noapte pentru o consistență perfectă.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a servi înghețata de căpșuni, scoate-o din congelator și las-o să se încălzească ușor. Astfel, vei putea forma cu ușurință biluțe de înghețată. Poftă bună!

Acum te poți bucura de o înghețată delicioasă de căpșuni preparată în propria ta bucătărie

stiricalitative