Florin Zamfirescu părăsește scena.

Florin Zamfirescu părăsește scena.

O altă figură marcantă a scenei artistice românești a decis să se retragă. Vestea a fost una tristă pentru fanii lui Florin Zamfirescu…

Florin Zamfirescu a anunțat că se retrage de pe scenă. Cu umor, actorul a spus că a ajuns momentul să se pensioneze. Motivele din spatele acestei decizii includ îngrijorările legate de sănătate și dorința de a se bucura de timpul liber alături de familie.

La vârsta de 70 de ani, Florin Zamfirescu rememorează că de mic își dorea să urce pe scenă, iar influența mamei sale a fost crucială în această alegere. “Recitam poezii încă de la cinci ani. Nu aveam acces la teatru în provincie în acele vremuri. Am avut mereu dorința de a fi actor. Am jucat teatru în liceu și chiar înainte de asta. Mama a visat să devină actriță, dar nu a avut oportunitatea de a urma o carieră în acest domeniu din cauza condițiilor sociale. Tata era învățător. Mama a făcut teatru amatorial. De la o vârstă fragedă, m-a introdus în lumea poeziei. La trei ani știam deja poezia Regina ostrogoților”, împărtășește Zamfirescu.

Cu o carieră impresionantă, Zamfirescu și-a petrecut ultimele decenii pe scenă, fiind cunoscut și pentru rolurile sale din televiziune. El a interpretat, printre altele, personajul Gigi Dumbravă în telenovela “Inimă de Țigan”. Cu toate acestea, recent a ales să se retragă din lumina reflectoarelor, afirmând că nu își regretă decizia. Copiii săi, Vlad Zamfirescu și Ștefana Samfira, continuă să ducă mai departe tradiția artistică a familiei.

Citește și  Bărbat își cere iubita în căsătorie după o cerere neobișnuită

“Nu-mi lipsește nimic, pentru că m-am retras. Sunt mândru de cei doi copii care îmi duc numele mai departe. Niciodată nu i-am îndrumat să urmeze calea mea în teatru; ba chiar le-am spus că nu au originalitate și că pur și simplu repetă ce văd în familie. Dacă aș fi fost la fel, probabil aș fi ales să fiu învățător sau preot, ca și în familia mea”, a adăugat actorul.

În ultimii ani, Florin Zamfirescu a trebuit să facă față unor probleme serioase de sănătate, inclusiv un infarct. “Am început să am mai multă grijă de sănătatea mea. Nu mai fumez de aproximativ cinci ani, deși obișnuiam să fumez două pachete pe zi. Despre alcool, nimeni nu m-a văzut vreodată beat, dar acasă, seara, obișnuiam să consum trei beri sau să iau câte un pahar de țuică. Acum, nu mai fac asta. Poate doar un păhărel din când în când. Sunt sub tratament cu multe pastile prescrise de medicul meu. Nu sunt conștient de toate afecțiunile mele, dar medicul îmi dă aceste medicamente. Am probleme cu colesterolul, inima și diabetul. În general, am o varietate de afecțiuni, dar încerc să le gestionez”, a mai spus Florin Zamfirescu.

stiricalitative