Mihaela Bilic Pune-i copilului o felie de paine cu unt si gem nu un bol cu cereale
Mihaela Bilic: Pune-i copilului o felie de paine cu unt si gem, nu un bol cu cereale
Medicul nutritionist, Mihaela Bilic spune ca o alimentatie saraca in grasimi nu este recomandata pentru copii. Pentru o dezvoltare sanatoasa, in farfurie pune o cantitate de alimente cat incape in doua palme de-ale lor. Trebuie dat sa manance grasime de calitate.
Este bun micul dejun cu cereale? NU.
”In nici un caz, un copil nu trebuie sa manance dietetic, pentru ca el are nevoie de grasimi atata timp cat este in crestere.
Mancatul dietetic este un mancat nesanatos. Grasimea este substratul esential pentru crestere, iar un copil mai degraba trebuie sa manance gras. Un copil are nevoie de grasime de calitate.
Obligatoriu, copiii trebuie sa manance unt, sa bea laptele integral. Nu intamplator copiii prefera cartofii prajiti, spune Mihaela Bilic
Copiii au nevoie de grasimi pentru o crestere armonioasa
Avem nevoie de grasime pentru a creste, tot ce inseamna sistem nervos la copilului se dezvolta pe baza grasimii, deci este o chestiune de buna crestere.
Nu trebuie sa manance dietetic sub nicio forma, trebuie invatat sa aiba si legume in farfurie.
Dulciurile facute in casa nu fac niciun rau daca nu sunt consumate in exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele.
Sunt adepta si promovez gatitul in casa.
Dar, sa nu ne facem un obicei, adica nu-I oferim aceasta masa zilnic. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat.
Cerealele au fost inventate de americani cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie intreaga cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au bagat in ele zahar si au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj.
Pentru un copil, mai degraba as pune o felie de paine cu unt si gem, care in final ca numar de calorii face tot cat cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie sa ne intoarcem la simplitate”, a declarat medicul Mihaela Bilic.
Cine este Mihaela Bilic
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciati si cautati nutritionisti.