Cu Ce Pulverizați Pomii Pentru A Preveni Apariția Fructelor De Viermi Pe Ei Adăugați 100 Ml În Apă Și Gata. Fara Chimicale

Cu Ce Pulverizați Pomii Pentru A Preveni Apariția Fructelor De Viermi Pe Ei Adăugați 100 Ml În Apă Și Gata. Fara Chimicale

Când să tăiați pomii fructiferi primăvara pentru a pregăti ramurile pentru fructe suculente în sezon? Cel mai bine este să nu amânați. De îndată ce termometrul arată mai mult de 10 grade Celsius și afară nu bate vânt, pregătește-ți amestecul de casă și apucă-te de treabă.

Primăvara este perioada în care natura se trezește la viață. Nu este surprinzător că în această perioadă a anului se lucrează mult în grădini.

Lucrurile de făcut acum includ pregătirea pomilor fructiferi, inclusiv pulverizarea. Cu ajutorul lor, puteți proteja eficient fructele suculente de a fi atacate de boli sau dăunători nedorite. Mai ales că poți prepara singur un amestec eficient.

Când să pulverizați pomii fructiferi primăvara? Cel mai bun moment este acum

De obicei asociem pulverizarea cu substanțe chimice. Deși sunt eficiente în protejarea plantelor, nu sunt indiferenți față de sănătatea noastră. Prin urmare, în loc să optați pentru amestecuri gata făcute cumpărate din magazin, merită să folosiți metode dovedite de acasă.

Unul dintre ele este un spray eficient care protejează pomii fructiferi de dăunători precum larvele de afide, acarianul păianjenului fructelor, mai exact ouăle sale de iarnă și ondulatorul de prune, precum și de mucegaiuri și ciuperci.

Totuși, pentru a fi eficient, ar trebui aplicat acum, adică de preferință până la sfârșitul lunii martie, când pomii încă nu au frunze sau apar primii muguri. Nu uitați să pulverizați doar într-o zi relativ caldă (peste 10 °C) și, mai ales, fără vânt.

Când și cu ce să stropești pomii fructiferi primăvara? Aprovizionați cu ulei de parafină

Produsul relevant este uleiul de parafină într-un spray, a cărui preparare este banal de simplă și ieftină. Puteți cumpăra o sticlă cu un volum de 250 ml la 10 EUR. În grădină, probabil că nu vei folosi nici jumătate, pentru că 100 ml sunt suficiente pentru 5 litri de apă.

Se amestecă bine cele două ingrediente, se toarnă într-un pulverizator și se pulverizează cu generozitate pe copac, începând de la ramurile și lăstarii din coroană, apoi trecând spre sus și la final spre jos. Nu vă zgâriți cu produsul, chiar și lăsați-l să curgă de pe copac. Nu aplicați spray când frunzele și mugurii florali au apărut și s-au dezvoltat.

Citește și  Eliminarea carbohidraților procesați secretul sănătății după 40 de ani

Ce să pulverizezi cu ulei de parafină? Nu doar pomi fructiferi

Uleiul de parafină este sigur pentru plante, dar este nemiloasă pentru dăunători, mucegaiuri și ciuperci, pe care le acoperă și le îngreunează să funcționeze în continuare, așa că mai devreme sau mai târziu mor. Este ideala cand planta este deja atacata, si ca spray preventiv care protejeaza in prealabil pomii si asigura starea lor buna.

În plus, îl puteți folosi și pe arbori ornamentali, arbuști și conifere, dar este important să le pulverizați înainte de începerea vegetației. Astfel, printre altele, scapi de afidele, larvele de tisa sau bigudiul de brad. De asemenea, se descurcă cu ouăle acarianului de molid.

stiricalitative