Strainii se ingramadesc sa cumpere. Agricultorii romani care au plantat acesta leguma au dat lovitura.

Strainii se ingramadesc sa cumpere. Agricultorii romani care au plantat acesta leguma au dat lovitura.

Fermierii din Lunguletu au avut un succes remarcabil. Camioane din Austria, Polonia si Ungaria s-au adunat pentru a achizitiona cartofi romanesti direct de la producatori. Leguma a captivat interesul strainilor, iar localnicii sunt incantati de veniturile obtinute.

Agricultorii din Lunguletu care au cultivat cartofi in acest an au avut un mare succes. Cartoful se afla in fruntea exporturilor catre Ungaria, Polonia si chiar Austria, fiind considerat un produs de lux de catre straini.

In prezent, fermierii isi recolteaza productia si sute de tone de cartofi din bazinul legumicol din Dambovita ajung pe pietele externe. Cu camioanele asteptand sa fie incarcate, oamenii muncesc din greu pentru a culege, sorta si ambala legumele, conform informatiilor de pe gazetadambovitei.ro.

Datorita cererii mari, abia reusesc sa faca fata in aceste zile, dar fermierii spera ca profitul va fi pe masura, mai ales ca preturile au crescut semnificativ in acest an agricol. Pana acum, sunt multumiti de modul in care strainii platesc.

Citește și  Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi începând cu luna octombrie.

Acest lucru i-a motivat pe fermierii din Lunguletu sa extinda suprafetele cultivate pentru a creste productia.

Pentru cultura de cartofi, sprijinul minim este de 200 de euro pe hectar. Aceasta subventie este acordata doar pentru cartoful de consum, cu conditia ca productia sa fie de 17 tone pe hectar. Din acestea, 6 tone trebuie valorificate cu acte pana la data de 17 noiembrie.

Un aliment accesibil pentru toata lumea a adus prosperitate unui roman In plus, romanii nu obtin venituri doar din cartofi. Un legumicultor din Arad a avut succes dupa ce a investit banii castigati in strainatate intr-o ferma si a inceput sa planteze varza plata – Autumn King, un soi foarte cautat in zona.

„Varza plata este rezistenta mai mult timp dupa recoltare. Varza rotunda, daca o recoltez acum, pe caldura, dupa 2-3 zile la piata nu mai are aspect comercial. E foarte buna la pastrare, nu crapa in camp in momentul cand a ajuns la maturitate.

Poate sa stea in camp si pana la 3 saptamani. Varza rotunda crapa foarte repede, are frunza mai fragila, are multa apa si crapa”, a declarat fermierul Ionut Rotariu, pentru agrointel.ro.

stiricalitative