Aceasta prajitura am intalnit-o la niste prieteni care ne-a primit cu bine la ei. Nu am mai auzit de ea pana atunci dar acum am sa o stiu sigur

Aceasta prajitura am intalnit-o la niste prieteni care ne-a primit cu bine la ei. Nu am mai auzit de ea pana atunci dar acum am sa o stiu sigur

Am venit acasa si am facut cateva cautari si mi-am dat seama ca e foarte cunoscuta. Am gasit reteta si am notat-o, dar am programat-o sa o fac de Craciun. Zis si facut. Desi am fost destul de ocupata in acea perioada am reusit sa o fac. Doar acum am reusit sa o postez. Da… e foarte buna, e o prajitura rafinata, delicioasa.

Prajitura Parlament cu nuca

Ingrediente:

Pentru blat:

2 cani de nuca prajita

7 oua

7 linguri de zahar

7 linguri nuca macinata

3 linguri de faina

praf de copt

Pentru crema:

200 g crema de ciocolata, nuttela (normal se pune 400 g, dar eu am pus doar atat si a fost deajuns)

biscuiti simpli

7 galbenusuri

300 ml frisca

7 linguri de zahar

Citește și  Cum arată fiul lui Cătălin Crișan E și el artist și vrea să relanseze piesa Dacă pleci. Cum i-a cerut voie tatălului său

3 linguri de apa

Mod de preparare:

Pentru inceput punem nuca pe fundul tavii (dimensiunea: 28cm/25 cm) tapetata cu hartie si o punem la cuptorul incins la 180 de grade Cesius, sa o prajim.

Separam ouale. Albusurile se mixeaza bine. Cand sunt batute bine adaugam zaharul si mixam pana zaharul se topeste. Cu lingura de lemn amestecam in contiunare, adaugand nuca macinata, faina si praful de copt.

Aceasta compozitie vine turnata peste nuca din tava. Se tine la cuptor 20-25 de minute. Faceti testul scobitorii.

Asamblare prajituraBlatul cu crema

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul facut pudra. Punem apa in compozitie si amestecam. Punem aceasta compozitie pe aburi si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). O lasam apoi la racit.

Citește și  Andreea Bălan și Victor Cornea O dragoste puternică resistă criticilor

Intre timp asamblam prajitura. Intoarcem blatul cu nuca in sus. Peste el intindem crema de ciocolata. Asezam biscuitii. Eu am inmuiat putin biscuitii in lapte caldut.

Revenim la crema. Frisca se bate. Apoi se ia lingura cu lingura din frisca si se adauga in compozitia cu galbenusuri. Se amesteca bine.

Aceasta crema o intindem peste biscuiti.

Deasupra razuim ciocolata.

Punem prajitura la rece in frigider. O taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

stiricalitative