Crocantă în exterior și cremoasă în interior acest desert este perfect pentru o gustare extrem de pofticioasă
Pentru aluatul fraged:
2 gălbenușuri de ou
80g zahăr
80g unt topit
200g făină 00 4g praf de copt pentru prăjituri 6g zahăr vanilat
Pentru stratul de iaurt:
400g iaurt 80g zahăr 30g făină
2 albușuri de ou
Pentru decorare:
Zahăr pudră
PREPARARE
Bateți gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și untul topit. Adăugați făina, praful de copt și framântați bine. Împărțiți aluatul fraged în 2 bile, acoperiți-le cu folie și lăsați-le în frigider timp de 30 de minute. Presărați o bilă de aluat în formă circulară.
Pentru a pregăti stratul de iaurt: amestecați iaurtul cu zahărul, 30g de făină și albușurile de ou bătute spumă. Amestecați bine. Turnați stratul de iaurt în formă și radeți a doua bilă de aluat fraged. Coaceți la 180°C timp de 35 de minute. Presărați zahăr pudră pe prăjitura gata.