Raed Arafat a vorbit despre marele cutremur în România Omul de rând trebuie să înțeleagă un singur lucru

Raed Arafat a vorbit despre marele cutremur în România Omul de rând trebuie să înțeleagă un singur lucru

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea unui marele cutremur în România. Acesta a lansat un avertisment către toți românii în caz de risc seismic, dar a și transmis un sfat pentru întreaga populație.

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a abordat subiectul pregătirii României în fața unui cutremur. Șeful SMURD a făcut o comparație cu situația de acum zece ani. El a spus că în acest moment pregătirea este mult mai avansată. Acest lucru este valabil atât în ceea ce privește dotarea, cât și desfășurarea exercițiilor.

În caz de cutremur, secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne a arătat că prevenirea rămâne cea mai eficientă soluție.

„Pe partea de intervenție s-au făcut multe în ultima perioada. Cu ajutorul fondurilor europene, în fiecare județ există câte două containere dotate și modernizate pentru căutare și salvare urbană”, a menționat șeful DSU.

Raed Arafat a menționat că există planuri de mobilizare națională pentru gestionarea cutremurelor majore. El a menționat că sunt implicate multiple echipe din diverse județe. acest lucru a spus șeful DSU, permite concentrarea unui număr semnificativ de salvatori în zonele afectate.

Raed Arafat a amintit că suntem parte a Mecanismului de Protecție Civilă Europeană. România participă la intervenții în afara țării sub acest mecanism. În paralel, țara noastră primește sprijin din partea altor țări în situații de nevoie reciprocă.

„Suntem parte din Mecanismul de Protecție Civilă Europeană și, pe lângă faptul că noi intervenim în străinătate sub acest mecanism, și alte țări vor interveni la noi în caz de nevoie”, a arătat acesta, conform Antena 3 CNN.

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne a menționat că pregătirea oamenilor reprezintă un aspect crucial. Prin participarea la numeroase exerciții, personalul acumulează experiență și își îmbunătățește abilitățile.

„Pe lângă resursa umană avem și resursa canină care trebuie să fie pregătită și care face parte din echipa de intervenție”, a spus șeful DSU.

Citește și  Celine Dion noi detalii despre starea sa de sănătate. Chiar artista a recunoscut

Raed Arafat a menționat că din partea Norvegiei s-a primit sprijin financiar. Cu acești bani, s-a construit anul trecut un centru de pregătire pentru salvare urbană. El este deschis atât românilor, cât și străinilor.

Secretarul de stat în MAI a explicat că românii trebuie să înțeleagă un singur lucru, pentru cetățenii obișnuiți, este crucial să înțeleagă că primul care intervine în caz de cutremur sunt ei înșiși. Raed Arafat a mai menționat că cea mai bună soluție este să fim pregătiți cu o trusă de urgență echipată cu medicamente, un radio, provizii alimentare și apă.

„Omul de rând trebuie să înțeleagă un singur lucru, primul care intervine în caz de cutremur este el”, a mai zis Raed Arafat, care a vorbit despre marele cutremur în România.

stiricalitative