Când revin ploile lapovița şi ninsorile. Prognoza meteo actualizată

Când revin ploile lapovița şi ninsorile. Prognoza meteo actualizată

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că luna februarie se încheie cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Dar în luna martie vom avea surprize mari, revin lapoviţa şi ninsorile.

Prognoza meteo. După temperaturile de primăvară vine iarna

Weekendul neobișnuit de cald pentru finalul lunii februarie cu temperaturi de 22 de grade Celsius, va fi urmat de un început de primăvară cu ninsori și viscol.

„Luna februarie este momentan în topul celor mai calde luni de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal”, a spus meteorologul Mihai Huștiu.

Citește și  Andreea Bălan radiază de fericire O veste emoționantă a adus bucurie în viața ei. Reacția fanilor nu s-a lăsat așteptată Sincere felicitări

În prognoza meteo actualizată, meteorologii nunţă ploi, ninsori şi lapoviţă în mai multe zone ale ţării. Mai exact, sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ.

Pe crestele munților să avem trecător și lapoviță. Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest.

ANM precizează că, în săptămânile următoare, se vor înregistra diferențe de temperatură semnificative între regiuni, cu regiunile nordice fiind afectate mai puțin de scăderile termice comparativ cu cele sudice și vestice. Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților.

Prin regiunile extracarpatice apare ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud.

Citește și  Dezvăluiri amuzante într-un dialog între prieteni: presupusele ‘condoleanțe’ devin sursă de haz!

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată şi în prognoza meteo, potrivit ANM.

Ecartul termic al unor valori ce vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit se va menține până la finalul săptămânii, deoarece cu mici variații de la o zi la alta, contăm de valori de la 10 până la 20-21 de grade marţi şi miercuri.

De asemenea, și în a doua parte a săptămânii, cele mai ridicate valori de 19-20 de grade, în special în partea de vest a țării, inclusiv în Capitală, ne așteptăm la valori de 15-16 grade pentru ziua de marți, 14-16 grade miercuri.

Şi joi, de asemenea, este prognozată o maximă, de 16 grade.

De joi noaptea își vor face apariția și precipitațiile în majoritatea zonelor, cu precădere însă în partea de sud-vest și posibil în zona montană aferentă, acolo unde la altitudini mai mari vor fi posibile precipitații mixte și este posibil să consemnăm și intensificări ale vântului importante, cu viteze mai mari de 40-50 km/h.

Citește și  A făcut o casă de doar 8 metri dar stai să vezi interiorul. Toți îl admiră FOTO VIDEO

Deci, până la finalul acestei ierni vorbim de o vreme deosebit de caldă, ceea ce va face cum anticipam, ca luna februarie să înregistreze un nou record ca fiind cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că deja avem o abatere termică pozitivă la nivelul perioadei 1-25 februarie, de 6,6 grade Celsius.

Mai avem puțin până la finalul lunii, iar recordul din 2016, cu 5,7 grade Celsius cu siguranță va putea fi depășit în acest an.

Chiar și prima decadă din luna martie, așa cum arată informațiile la acest moment, mai exact prima zi din luna lui Mărțișor aduce valori, de asemenea, între 10 până la 16-17 grade și este posibil ca acest ecart să fie de interes, cel puțin pentru prima decadă din martie”, a spus Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, la Antena 3 CNN.

stiricalitative