Pensia uriașă pe care o încasează Gheorghe Turda. Artistul deplânge situația românilor cu venituri mici

Pensia uriașă pe care o încasează Gheorghe Turda. Artistul deplânge situația românilor cu venituri mici

Gheorghe Turda, legendă a muzicii populare a dezvăluit detalii despre veniturile sale lunare, în special despre pensia generoasă pe care o primește din partea statului român. La vârsta de 75 de ani, cum își gestionează celebrul artist banii? Originar din pitorescul Maramureș, Gheorghe Turda primește lunar o pensie de aproximativ 1900 de euro, echivalentul a aproape 9.000 de lei.

O sumă impresionantă, în comparație cu pensiile modeste sub 1500 de lei pe care le primesc mulți alți pensionari din țară. Deși unii ar putea presupune că acesta beneficiază de o pensie specială, realitatea este alta. Turda subliniază că se descurcă excelent din punct de vedere financiar și datorită faptului că trăiește o viață solitară din punct de vedere sentimental.

Fără o parteneră de viață care să-i impună cheltuieli, artistul se consideră într-o situație avantajoasă, spre deosebire de alți bărbați sau colegi de-ai săi din breaslă. Cum se descurcă cu banii În propria sa viziune, Turda detaliază pentru fanatik: „Mă descurc pentru că sunt singur, deocamdată, din punct de vedere familial, pentru că nu am nicio parteneră de viață, deocamdată. Am doar familia, fetele, nepoții și ginerii, doar atât. Mă descurc foarte bine.”

Cu toate că se declară mulțumit de propria pensie, Gheorghe Turda nu poate să nu remarce dificultățile cu care se confruntă mulți alți români, în special cei care au muncit o viață întreagă și primesc pensii mult sub limita de supraviețuire. Fratele său, spre exemplu, se confruntă cu o remunerație extrem de modestă. Artistul exprimă îngrijorarea sa: „Pensiile sunt sub nivelul de existență a unei familii și a unui pensionar. Sora din Săpânța are pensie de CAP de pe vremuri. E normal? Statul nu are grijă de pensiile persoanelor de vârsta a doua, de vârsta a treia.”

Citește și  Cum a cucerit-o Cătălin Scărlătescu pe iubita lui actrița Doina Teodoru cu 17 ani mai tânără

Din cauza pensiilor mici, Gheorghe Turda deplânge situația românilor cu venituri mici. Nu a vrut să răspundă cât cheltuiește lunar Interpretul a declinat să ofere detalii despre cheltuielile sale lunare, însă a subliniat că este o persoană extrem de precaută în gestionarea finanțelor personale. Nu este genul care cheltuiește fără discernământ, ci se descrie drept un individ care calculează fiecare bănuț scos din portofel. El preferă să evite achizițiile inutile și se consideră „un gospodar din toate punctele de vedere”.

stiricalitative