Cele 8 greseli care iti transforma cafeaua zilnica intr-o otrava pentru organismul tau
Toti iubitorii de cafea trebuie sa afle. Ai grija de sanatatea ta. Cafeaua poate fi un elixir minune. O serie de cercetari au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum dementa sau tulburarile metabolice.
Bineinteles, nu putem lasa la o parte efectul ei revigorant si plusul de energie pe care ni-l da ori de cate ori avem nevoie. Totusi, pentru ca efectele benefice sa fie pastrate, trebuie sa evitam anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminueaza aceste beneficii.
Mai jos puteti vedea unele dintre cele mai comune greseli, potrivit gandul.info, care citeaza Fox News.
Cu totii ne inghesuim sa cumparam cafea macinata si fugim de cafeaua boabe, fie pentru ca gasim plictisitor si mult prea complicat sa o rasnim noi acasa, fie pentru ca ne e mai usor si mai la indemana sa o procuram gata macinata. Expertii in chimie alimentara spun ca aceasta din urma contine mai multi radicali liberi care pot contribui la aparitia stresului oxidativ si a diferitelor inflamatii in organism.
2. Pastram cafeaua in ambalajul original dupa deschidere:
Cafeaua trebuie depozitata in recipiente in care sa nu patrunda aerul. Astfel, cafeaua isi va pastra proprietatile in ceea ce priveste sporirea antioxidantilor in corpul uman.
Specialistii recomanda ca ceasca de cafea sa fie bauta undeva intre orele 10 si 12 dimineata, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism si simtim nevoia de un plus de energie.
O cafea bauta in graba dimineata la ora 7 nu ajuta mai deloc.
Excesele nu sunt recomandate niciodata. Aceasta regula se aplica si cand vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceasca de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depaseste aceasta cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela ca stabilizeaza nivelul de zahar din sange si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, multumita antioxidantilor pe care ii contine. Asadar, atunci cand indulcim in mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decat sa o transformam intr-un desert, care nu mai are nimic in comun cu originalul.
Bem de cateva ori dintr-o ceasca de cafea, apoi o uitam undeva pe birou si ne intoarcem la ea doua ore mai tarziu si tot asa.
Acest lucru este gresit. Cu cat este lasata mai mult in ceasca, aciditatea cafelei creste, putand duce la aparitia arsurilor gastrice si a indigestiei si, totodata, ataca smaltul dintilor.
7. Bem cafea prea multa ca sa mai treaca timpul, sa mai socializam dar din pacate prea multa cofeina ne face irationali si agitati. Ca urmare a cresterii ritmului cardiac si al celui respirator, creierul este privat oxigenul necesar pentru gandirea calma si rationala, explica acelasi studiu mentionat anterior.
Da, din pacate pentru iubitorii de cafea, trebuie sa stie ca multi dintre compusii din cafea precum cofeina si diferitii acizi din boabele de cafea va pot irita stomacul si mucoasa intestinului subtire. Medicii, in general, sfatuiesc pacientii cu aceste probleme sa evite cafeaua complet.