Doliu în România Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani Am mai pierdut încă o valoare

Doliu în România Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani Am mai pierdut încă o valoare

Doliu în România! În urmă cu puțin timp, academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață. La vârsta de 83 de ani, vicepreședintele Academiei Române a trecut în neființă. Ce se știe despre Răzvan Theodorescu.

Doliu în România

Academicianul Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

A murit Răzvan Theodorescu. Vicepreședintele Academiei Române avea 83 în momentul în care a trecut în neființă.

A murit Răzvan Theodorescu

Doliu în România! În urmă cu puțin timp, Răzvan Theodorescu s-a stins din viață la asta vârsta de 83 de ani.

Paula Stanciu Popoiu a scris un mesaj, pe rețelele sociale, în memoria vicepreședintelui Academiei Române.

”A mai pierdut cultura românească încă o valoare: Dumnezeu sa-l odihnească pe Răzvan Theodorescu! Am lucrat cu el la Ministerul Culturii, mi-a fost profesor… Eleganță, umor, erudiție …. Drum bun spre Lumina, domnule profesor!”, a scris Paula Stanciu Popoiu, director general la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”,pe rețelele sociale.

Cine a fost Răzvan Theodorescu

Emil Răzvan Theodorescu a fost un politician român și istoric de artă. Acesta a fost membru titular al Academiei Române din 2000, dar și vicepreședinte al Academiei Române între anii 2018-2022. Academicianul a fost senator PSD în legislatura 2000-2004 și ministru al Culturii.

Pe 9 februarie 1990, acesta a fost numit drept președinte al Radioteleviziunii Române. A primit o mulțime de critici pentru manipulările proferate de Televiziunea Română în 1990.

Citește și  Un grup de medici din România cere încetarea terorizării populației și revenirea la normalitate Încetați starea de teroare

În decembrie 2004 el a fost numit în funcția de membru în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

A fost ales membru în două academii din sud-estul Europei. Acestea sunt Academia albaneză și Academia macedoneană, în luna ianuarie 2007.

În anul 2008 Răzvan Theodorescu a fost desemnat drept ambasador al Alianței Civilizațiilor pentru România.

Pe lângă acestea el a fost membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR).

stiricalitative