Dezamăgire și înșelăciune în dragoste

Dezamăgire și înșelăciune în dragoste

Dragă Adela, sunt Paula și am 20 de ani. În urmă cu câteva săptămâni, am cunoscut un băiat pe Facebook. Am început să vorbim și ne-am plăcut reciproc, așa că ne-am hotărât să ne întâlnim. Prima noastră întâlnire a fost minunată, ne-am simțit atrași unul de celălalt și am avut o chimie aparte. Cu toate acestea, după ce am avut o relație intimă, el a devenit tot mai distant și mai rece.

Citeste toata stirea

Totul s-a schimbat într-o zi, când am văzut o poză în care era tag-uit alături de o altă fată. Din mesajele și urările de „la mulți ani, iubitule” și „mulțumesc pentru clipele petrecute împreună”, am dedus că sunt împreună de mult timp. A fost devastator pentru mine, am plâns zile întregi. Am încercat să-l sun și să-i cer o explicație, dar nu mi-a răspuns. I-am scris și el mi-a răspuns că aceasta este situația și speră să-l înțeleg. Dar eu nu pot să-l înțeleg.

Cum a putut să fie seducător cu mine, știind că este într-o relație cu altcineva? De ce nu mi-a spus de la început? Am petrecut nopți întregi vorbind pe WhatsApp, iar acum îmi dau seama că totul a fost o minciună. Sper că poți să mă ajuți să înțeleg această situație și să-mi oferi un sfat. M-am îndrăgostit cu adevărat de el și nu vreau să-l pierd. Există vreo speranță pentru noi?

Dragă Paula, mă întreb de ce, în ciuda tuturor mijloacelor de comunicare pe care le aveți la dispoziție în ziua de azi, generația voastră întâmpină atât de multe dificultăți în a vă cunoaște cu adevărat. Pare că rețelele de socializare vă încurcă mai mult decât vă ajută să stabiliți conexiuni autentice. Astfel, îmi permit să te întreb: de ce ați avut o relație intimă atât de repede?

Abia vă întâlniserăți și deja făcuseți pasul acesta important. Poate că, dacă ați fi așteptat puțin, ai fi descoperit că el este deja într-o altă relație. Lucrurile pe care le poți ascunde ușor într-o conversație pe WhatsApp ies la iveală atunci când stați față în față. Chiar dacă ai aflat despre noua lui relație de pe Facebook, tot o rețea de socializare, într-o întâlnire repetată cu el ai fi putut sesiza semnele că ceva nu este în regulă.

Cunoscându-l mai bine, ai fi realizat că el este un „vânător” și chiar dacă l-ai fi câștigat, relația ar fi avut un termen scurt. Cel mai probabil, fata care i-a mulțumit ironic pe Facebook a vrut să facă un serviciu celorlalte fete cu care el se mai vedea. Lecția pe care trebuie să o înveți este că, dacă dorești o relație profundă, este mai bine să nu te grăbești să te dezvălui în fața primei persoane care îți atrage atenția.

Dragă Paula, adevărul este că o relație autentică nu se construiește peste noapte. Este nevoie de timp și răbdare pentru a cunoaște cu adevărat o persoană și pentru a dezvolta sentimente profunde. Nu te mai grăbi să consumi actul sexual ca pe o experiență trecătoare, pentru că vei descoperi că ai nevoie și de conexiuni emoționale puternice. Tehnologia poate fi uimitoare, dar nu poate înlocui natura umană și nevoia noastră de conexiuni autentice.

Înțeleg că ai fost rănită și că îți este greu să renunți la el, dar merită să te gândești longevitatea unei astfel de relații. Dacă îți dorești cu adevărat o relație profundă, în care să te simți iubită și respectată, încearcă să fii mai selectivă în alegerile tale și să acorzi timp pentru a cunoaște cu adevărat o persoană înainte de a te implica emoțional și fizic.

Există multe lecții de învățat din această experiență și sper că vei găsi puterea de a merge mai departe și de a-ți găsi partenerul potrivit.

stiricalitative