Reteta celor mai bune sarmale a lui chef Sorin Bontea sunt delicioase
Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Ingrediente necesare pentru reteta:
– 2-3 kg varza acra
– 600 g carne tocata de porc si de vita
– o jumatate de cescuta de orez
– 200 g ceapa
– ulei pentru prajit
– costita afumata
– 2-3 linguri de bulion
– 2-3 frunze de dafin
– cimbru
– marar
– sare
– piper
Mod de preparare:
In primul rand, se curata varza de frunzele exterioase si de cotoare si alegem foile potrivite in care se va impacheta in cele din urma carnea.
De asemenea, in cazul in care varza este prea sarata sau prea acra, este indicat sa spalati frunzele in apa calduta sau, cel mai bine, sa le puneti la desarat cu o ora inainte de a incepe sa gatiti.
In continuare se curata ceapa, se spala, se toaca marunt, dupa care se ia o tigaie si se pune la calit in ulei, la foc mic.
Greenland’s new Icefjord museum among pristine fjords
Se adauga orezul (spalat bine inainte) si se lasa la foc mic doua minute, timp in care amestecati incontinuu.
Se ia un castron mare, se adauga ceapa si orezul pe care le-am calit mai devreme si se pune in continuare piperul, cimbrul si mararul tocat.
Un truc al lui Sorin Bontea este de a pune in amestec si o cescuta de apa rece, pentru a fragezi carnea.
Inainte de a incepe impachetarea sarmalutelor, frunzele de varza mai mici se toaca si se pun pe fundul cratitei in cale vor fierbe sarmalele la final.
Peste ele adaugati un rand de costita si unul de sarmale, ultimul strat fiind cel de varza tocata.
La final se adauga bulion amestecat cu putina apa, frunzele de dafin, dar si cateva boabe de piper, dupa care se lasa la fiert, la foc mic, timp de doua ore.
Pentru a nu a se lipi sarmalele, din cand in cand mai adaugati apa si invartiti oala.