Spune SALUT pentru a primi toate rețetele noastre Plăcintă răsturnată cu mere și caramel

Spune SALUT pentru a primi toate rețetele noastre Plăcintă răsturnată cu mere și caramel

Ingrediente: Pentru aluat:

2 cani de faina1 cană de unt rece, tăiat în cuburi1/4 cană de zahăr1/2 cană de apă receUn praf de sarePentru umplutură:

4 mere mari, curățate, decojite și tăiate felii subțiri1 cană de zahăr1/2 cană de unt nesărat1 linguriță de esență de vanilie1 linguriță scorțișoară măcinatăInstrucțiuni:

1. Pregătirea aluatului:

Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul.Adăugați cuburile de unt și frământați cu mâinile până când obțineți un amestec mărgăritar.Adăugați apă treptat și amestecați până când se formează un aluat omogen.Împărțiți aluatul în două și formați două discuri. Înfășurați-le în folie alimentară și lăsați-le să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.2. Pregătirea umpluturii:

Într-o tigaie mare, topiți untul și adăugați zahărul.Amestecați continuu până când zahărul se topește și obțineți un caramel auriu.Adăugați merele feliate, esența de vanilie și scorțișoara. Gătiți-le timp de 5-7 minute până când merele sunt moi, dar nu sfărâmicioase.3. Asamblare:

Citește și  Bătrâna a fost în comă o lună iar câinele ei a vegheat constant la căpătâiul ei. Cuvintele ei după ce s-a trezit sunt incredibile

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.Așezați feliile de mere în partea de jos a unei tăvi rotunde de copt, acoperind baza.Așezați unul dintre discurile de aluat peste mere și preseazăți-l ușor.Adăugați umplutura de mere răsturnate pe aluat.Acoperiți cu al doilea disc de aluat, lipind marginile.Cu un cuțit, faceți câteva tăieturi mici în partea de sus a aluatului pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii.4. Coacere:

Coaceți placinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit.5. Răsturnare:

După ce ați scos plăcinta din cuptor, așteptați câteva minute pentru ca caramelul să se stabilizeze.Așezați un platou pe partea superioară a tăvii și răsturnați cu grijă plăcinta pe platou.6. Servire:

Lăsați plăcinta să se răcească ușor înainte de a o tăia în felii.Se poate servi simplă sau cu o lingură de înghețată de vanilie pentru un plus de savoare.Poftă bună!

stiricalitative