Nadia Comăneci cunoscută drept Zeița de la Montreal a împlinit recent 62 de ani și locuiește în SUA alături de soțul ei Bart Conner dublu campion olimpic în 1984

Nadia Comăneci cunoscută drept Zeița de la Montreal a împlinit recent 62 de ani și locuiește în SUA alături de soțul ei Bart Conner dublu campion olimpic în 1984

Cei doi au o avere estimată la 25 de milioane de dolari și o locuință elegantă în Norman, lângă Oklahoma City.

Chiar dacă este una dintre cele mai mari sportive din istorie, Nadia nu deține cea mai mare pensie dibtre sportivi

Nadia Comăneci, câștigătoare a 9 medalii olimpice la Montreal 1976 și Moscova 1980, primește lunar o pensie de 13.149 de lei din partea României.

Ea este depășită de Veronica Cochelea (53 de ani), o medaliată la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, care primește 15.080 de lei.

Nadia Comăneci a adunat în total 5 medalii de aur în două ediții ale competiției prestigioase. La Montreal, gimnasta noastră a devenit prima din lume care a primit nota 10 de la arbitri.

Veronica Cochelea a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Seul 1988, Barcelona 1992, Atlanta 1996 și Sydney 2000, obținând 6 medalii, inclusiv două de aur, 3 de argint și una de bronz.

După ce a reușit să evadeze din România în 1989, Nadia a început o nouă viață în SUA, unde s-a reîntâlnit cu Bart Conner, pe care îl cunoscuse în 1976.

Căsătoria lor din 1996 a avut loc la București, iar de atunci au construit o viață și o familie solidă în “țara tuturor posibilităților.”

Obosită de presiuni și amenințări, “Zeița de la Montreal” a orchestrat una dintre loviturile majore împotriva regimului comunist. Fiind un star prea strălucitor, gestul ei a declanșat un val imens în întreaga lume.

Citește și  Trei zodii cu suflet de aur. E bine să Ie ai mereu în preajmă

La doar 27 de ani, Nadia Comăneci a început o nouă viață în Statele Unite. În curând, avea să se reîntâlnească cu omul cu care legase o prietenie inocentă încă din 1976. În timpul unui concurs la New York, l-a întâlnit pentru prima dată pe americanul Bart Conner

Reședința familiei Conner-Comăneci din Norman este o proprietate impresionantă, evaluată la aproximativ 400.000 de dolari.

stiricalitative