Rețeta clasică tradițională Chec de casă simplu și pufos cum făcea bunica
Ingrediente:
8 ouă200 g zahăr
400 g făină100 ml ulei
100 ml lapte2 plicuri zahăr vanilato linguriță praf de copt
coajă de lămâie50 g stafide2 linguri cacaosare
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare. Într-un bol separat, batem gălbenușurile. Adăugăm uleiul, laptele și coaja de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Turnăm compoziția de gălbenușurile, peste cea de albușuri. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Treptat, adăugăm făina cernută amestecată cu praful de copt. La final, adăugăm stafidele. Turnăm 5-6 linguri de aluat într-un bol.
3. În aluatul pus separat, adăugăm pudra de cacao. Amestecăm bine .
4. Într-o tavă de cozonac, tapetată cu ulei, turnăm aluatul alb. Pe deasupra, adăugăm aluatul de cacao și formăm un model cu ajutorul unei furculițe. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este copt.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!