Rețeta clasică tradițională Chec de casă simplu și pufos cum făcea bunica

Ingrediente:

8 ouă200 g zahăr

400 g făină100 ml ulei

100 ml lapte2 plicuri zahăr vanilato linguriță praf de copt

coajă de lămâie50 g stafide2 linguri cacaosare

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare. Într-un bol separat, batem gălbenușurile. Adăugăm uleiul, laptele și coaja de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Turnăm compoziția de gălbenușurile, peste cea de albușuri. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Treptat, adăugăm făina cernută amestecată cu praful de copt. La final, adăugăm stafidele. Turnăm 5-6 linguri de aluat într-un bol.

3. În aluatul pus separat, adăugăm pudra de cacao. Amestecăm bine .

Citește și  Petre Roman a divulgat abia acum motivul divorțului de Mioara după 14 ani. Mi-am pierdut mințile

4. Într-o tavă de cozonac, tapetată cu ulei, turnăm aluatul alb. Pe deasupra, adăugăm aluatul de cacao și formăm un model cu ajutorul unei furculițe. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este copt.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

stiricalitative