Prajitura Albinuța – Ușor de făcut și delicioasă: Rețetă de la mătușa mea

Un desert minunat, de sărbătoare… un desert cu iz de casa bunicilor… Rețeta prăjiturii am primit-o de la una din mătușile mele, căreia îi mulțumesc pe această cale… Familia tatălui meu este compusă din 5 frați, care au avut onoarea să-i dăruiască bunicii 7 nepoate minunate, toate care mai de care… Tradiția culinară a acestei minunate familii am preluat-o de la bunica și de la două din mătușile mele, care sunt din același sat… În continuare, vă las să savurați o prăjitură delicioasă, cum numai la noi se face…

Ingrediente pentru foi:
14 linguri de ulei
14 linguri de zahăr
8 linguri de lapte
4 linguri de miere
4 ouă
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
500-600 g făină cernută

Ingrediente pentru cremă:
1 litru de lapte
350 g zahăr
4 pliculețe de zahăr vanilat
7 linguri de făină
200 g margarină
1 borcan mare de gem sau jeleu de caise

Mod de preparare: 1. Se amestecă într-o oală cu fund dublu toate ingredientele pentru foi, mai puțin făina. Se pun pe foc mic și se amestecă încontinuu, până când compoziția cremoasă își schimbă culoarea, din galben în caramel… Se ia de pe foc și se lasă ăa se răcească…

Citește și  Lovitură pentru industria jocurilor de noroc de tip păcănele: ”Vor fi eliminate din toate orașele” din România

2. Pentru cremă, se amestecă toate ingredientele solide. Se toarnă apoi laptele în fir subțire, până când se incorporează tot. Se pune pe baie de abur și se amestecă până se îngroașă și devine de consistența budincii. Se lasă la răcit…

3. Se amestecă compoziția cremoasă răcită cu făină cât cuprinde, și se împarte în 4 părți egale. Se întinde o foaie pe spatele tăvii sau, în cazul meu, pe baza formei de tort dreptunghiulară fără inel (unsă cu margarină și tapetată cu făină). 4. Se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius, timp de 5-6 minute. La fel se procedează și cu celelalte foi…

Citește și  Cum a apărut Iulia Vântur recent în public cu Salman Khan. Nici nu mai zici că e româncă

5. Se amestecă crema de lapte cu margarina. Se asamblează astfel: 1 foaie, crema de lapte, 1 foaie, jeleu de caise, 1 foaie, crema de lapte, 1 foaie. Se ornează cu zahăr pudră și se servește după 2-3 ore. Să o savurați cu drag! Poftă bună!

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *