Tragedie în Marea Mediterană: Un avion militar american s-a prăbușit în timpul exercițiilor, toți cei cinci militari la bord au decedat

Comandamentul european al armatei americane confirmă pierderea tragică în timpul unei misiuni de rutină

În urma prăbușirii unui avion militar american în Marea Mediterană, Comandamentul european al armatei americane (EUCOM) a anunțat duminică decesul celor cinci militari aflați la bord. Incidentul a avut loc în timpul unei misiuni de rutină de realimentare desfășurate în cadrul exercițiilor militare.

Potrivit EUCOM, accidentul s-a produs în seara zilei de 10 noiembrie în estul Mediteranei. Inițial, armata americană a anunțat doar producerea accidentului, fără a furniza detalii despre soarta militarilor de la bord sau despre modelul aeronavei implicate.

Deși EUCOM nu a specificat proveniența aeronavei, informațiile sugerează că Statele Unite au desfășurat recent un portavion în regiune pentru a descuraja eventuale escaladări ale conflictului dintre Israel și Hamas.

Președintele american Joe Biden și-a exprimat condoleanțele într-un comunicat, afirmând: „Jill și cu mine ne rugăm pentru familiile și prietenii care au pierdut o persoană dragă – o parte din sufletul lor. Întreaga noastră națiune le împărtășește durerea.”

După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului și și-a consolidat forțele din regiune cu portavionul USS Gerald R. Ford și alte nave de război.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *