Cine A Fost Mioara Roman Și Cum S-A Cunoscut Cu Petre Roman

Cine A Fost Mioara Roman Și Cum S-A Cunoscut Cu Petre Roman

Mioara Roman, născută Mioara Georgescu, a fost partenera de viață a primului ministru al României după Revoluție, Petre Roman. Cuplul a fost binecunoscut în societatea românească timp de trei decenii, până la divorțul lor în 2007, și au împărțit o fiică, Oana Roman.

În ciuda carierei sale diverse, care a inclus jurnalism radiofonic, traduceri și predare în domeniul limbii și civilizației arabe, Mioara Roman și-a petrecut ultimii ani luptând împotriva unei boli grave. Mioara Roman și Petre Roman au fost căsătoriți timp de 30 de ani și au divorțat în 2007.

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, povestea Mioara Roman.

Ce boală a avut Suferind de o formă avansată de Parkinson și de deteriorare neurocognitivă, Mioara Roman a necesitat îngrijire specializată. Fiica ei, Oana Roman, a luat decizia de a o muta la un azil de lux în Snagov, unde i s-a acordat toată atenția necesară. Acolo, Mioara a fost vizitată des de Oana și de nepoata sa, asigurându-se că nu este niciodată lipsită de afecțiune și grijă. Cu toate acestea, Mioara Roman a încetat din viață noaptea trecută, la vârsta de 83 de ani, în azilul din Snagov, unde fusese internată de câteva luni. Potrivit unor surse, decesul a fost cauzat de un stop cardiorespirator.

Citește și  Gabriela Prisăcariu fotografie emoționantă cu Dani Oțil și cu fiul lor Luca Tiago

Anunțul tragic a fost făcut de către fiica sa, Oana Roman, pe platformele de socializare. În timp ce memoria publică o va păstra pe Mioara Roman pentru contribuțiile sale remarcabile în jurnalism, traduceri și studiile despre istoria și cultura țărilor arabe, ultimii ani ai vieții sale au fost umbriți de lupta eroică împotriva bolilor grave.

stiricalitative