Fotografie emoționantă cu fiica preotului Nicolae Dima după ce a ieșit din comă. Ecaterina a făcut primii pași de una singură Cel mai fericit tătic din lume

Fotografie emoționantă cu fiica preotului Nicolae Dima după ce a ieșit din comă. Ecaterina a făcut primii pași de una singură Cel mai fericit tătic din lume

Preotul Nicolae Dima radiază de fericire, asta pentru că fiica lui, Ecaterina, a ieșit din comă și a făcut primii pași de una singură.

Preotul Nicolae Dima a trecut prin clipe extrem de grele, asta pentru că fiica lui, Ecaterina, în vârstă de 12 ani, a suferit o operație pe creier. În primă fază, fetița a ajuns la spital cu dureri crunte de cap, iar după mai multe investigații s-a descoperit că, de fapt, adolescenta avea o tumoare în mijlocul creierului.

În urma intervenției chirurgicale, adolescenta a stat în comă timp de o lună.

Au fost momente cumplite pentru familia preotului, mai ales că Ecaterina a trecut de 2 ori prin stop cardio-respirator: „Ecaterina a fost de două ori în stop cardio-respirator. Acela a fost primul moment în care am simțit că ne stingem ușor ca o flacără într-o furtună de nisip. Nisip care încețoșa totul în jur, fără ca timpul să te lase să te dezmeticești și să nu uiți să respiri.

Citește și  Doliu în lumea sportului O legendă s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani în urma unui atac de cord

Să respiri viață și să speri că totul nu-i pierdut. Au urmat două săptămâni extrem de grele, în care ea s-a luptat la propriu cu moartea. Dumnezeu a făcut un miracol și, în ciuda tuturor prognozelor medicale, Ecaterina a trecut peste perioada critică. Iar noi am trecut prin iad de mai multe ori în acest timp.”, a povestit la un moment dat tatăl Ecaterinei.

Totuși, Ecaterina i-a făcut o mare bucurie recent tatălui ei, asta pentru că a făcut primii pași de una singură.

Unul dintre colegii de breaslă ai preotului Nicolae Dima, Vasile Ioana, a distribuit chiar o imagine pe pagina de Facebook cu Ecaterina și tatăl ei, care a adunat de îndată mii de aprecieri.

„Cel mai fericit tătic din lume!!! Fratele meu, Părintele Nicu Dima, omul care a stat non-stop cu Ecaterina și care, împreună cu dna Cătălina, au devenit cei mai dedicați TERAPEUȚI! Aveți în această fotografie cea mai frumoasă imagine a minunii-Ecaterina! În schimbul de priviri dintre tată-fiică, se află miracolul: dinspre Părintele Nicu pleacă forța credinței și dinspre Ecaterina pleacă voința puternică ce pune în mișcare trupușorul ei atât de încercat!

Citește și  Un măcelar vede intrând în magazinul său un cîine

Sigur că va fi nevoie de încă multe eforturi până la vindecarea ei completă. Însă minunea cea mai mare s-a produs deja! Acest copil este în viață și aduce multă bucurie atât familiei ei, cât și nouă tuturor, celor ce ne-am rugat pentru ea!” , au fost cuvintele preotului Vasile Ioana.

Ecaterina are de parcurs un drum lung de recuperare

În ultima fotografie postată pe rețelele de socializare, Ecaterina este vizibil slăbită, însă familia poate răsufla ușurată, căci ce a fost mai greu a trecut.

Cu toate acestea, în continuare, adolescenta de 12 ani are de parcurs un drum lung de recuperare, lucru pe care îl preciza și tatăl ei în urmă cu aproape 2 luni.

„Multe sunt ședințele de terapie sunt dureroase, vorbim de durere fizică, iar Ecaterina le suportă cu greu. O încurajăm, o ținem în brațe mult, îi spunem mereu că ne impresionează prin curajul ei. De multe ori nu vrea să fie ajutată, ci se încăpățânează să facă o anumită mișcare prin propriile forțe. Și încearcă până reușește. O recunoaștem, așa este ea întotdeauna. E complicat să le calculăm pe toate. Am achitat, cu ajutorul unor prieteni, 91 de mii de euro pentru o parte din cheltuielile generate de spitalizare, pentru primele trei luni.

Citește și  Ce pensie are Monica Tatoiu Mulți pensionari și-ar dori-o

Vor mai fi și alte cheltuieli, ne așteptăm la asta. În plus, cele trei luni nu vor fi de ajuns pentru recuperare, ci va fi nevoie de încă alte trei luni, din estimările pe care le putem face acum. Suntem adânc recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută în continuare prin donațiile lor.

Indiferent de condiția financiară personală, știu că ați fost impresionați de lupta pentru viață a copilei noastre, de zbuciumul nostru de părinți îndurerați și neputincioși. Dacă veți putea sprijini campania noastră cu orice sumă, dați o scânteie de viață copilului nostru. Aveți încredere că suma dăruită pentru Ecaterina va avea o întrebuințare eficientă.”, a dezvăluit tatăl Ecaterinei pentru Asociația „Salvează o Inimă”, în urmă cu aproape 2 luni.

stiricalitative