Val de aer rece și ninsori în România

Val de aer rece și ninsori în România

Meteorologii anunta un val de aer rece care va cuprinde Romania si va aduce frig, ploi si chiar ninsori. Alina Serban, meteorolog in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, a oferit detalii exclusive despre cum va evolua vremea in perioada urmatoare la Antena 3 CNN.

Conform declaratiilor meteorologului Alina Serban, temperaturile vor fi in crestere pana la inceputul saptamanii viitoare, atingand chiar si peste 30 de grade Celsius. Aceasta perioada de caldura este precedata de recorduri termice inregistrate in zilele anterioare, cu maxime de la 22…23 de grade la 28…29 de grade, in special in partea de sud a tarii.

Cu toate acestea, de la inceputul saptamanii viitoare se anunta o racire brusca si puternica a vremii. Temperaturile vor scadea semnificativ, cu maxime situandu-se intre 8…9 si cel mult 19…20 de grade. Fenomene de instabilitate atmosferica vor fi prezente, iar in zonele montane se asteapta aparitia ninsorilor.

Din cauza acestei schimbari bruste de vreme, meteorologii transmit o avertizare pentru populatie. Este important ca oamenii sa se adapteze la temperaturile mai scazute, sa fie pregatiti pentru ploi abundente si chiar ninsori, in special in regiunile de nord si centru ale tarii. De asemenea, se recomanda ca masurile de protectie impotriva frigului sa fie luate cat mai serios, pentru a preveni afectiuni cauzate de variatiile de temperatura.

Citește și  Ceartă într-un supermarket Gabriela Cristea scenă neașteptată în public chiar de 1 martie. Soția lui Tavi Clonda a răbufnit

In concluzie, romanii sunt sfatuiti sa se pregateasca pentru o schimbare brusca de vreme, care va aduce cu sine frig, ploi si ninsori. Este important ca populatia sa fie constienta de aceste modificari meteorologice si sa ia masurile necesare pentru a se proteja impotriva conditiilor nefavorabile.

stiricalitative