Cu câți lei vinde mama lui Culiță Sterp kilogramul de miel cu o lună înainte de Paște. Românii au crezut că nu văd bine

Cu câți lei vinde mama lui Culiță Sterp kilogramul de miel cu o lună înainte de Paște. Românii au crezut că nu văd bine

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași rapizi, iar românii încep deja pregătirile pentru masa festivă. Mielul este nelipsit din meniu, dar mulți se tem că prețul acestui tip de carne va crește în mod semnificativ. Cu toate acestea, Mama Geta, mama lui Culiță Sterp, specialistă în acest domeniu, vine cu vești îmbucurătoare, sugerând că în acest an carnea de miel ar putea fi mai accesibilă. Cu toate acestea, există îngrijorări legate de disponibilitate, deoarece cererea este ridicată, iar oferta este limitată.

Toată lumea știe că Mama Geta este mână în gospodăria familiei când vine vorba de oi. Femeia se ocupă de câteva sute de oi și are un real succes în Hațeg. În preajma Sărbătorilor Pascale, mama lui Culiță Sterp are mult de lucru și primește comenzile pentru carnea de miel. Cu câți lei va vinde femeia kilogramul de miel în 2024?

„Carnea de miel se vinde bine”Deși mulți români se tem că în acest an nu își vor putea permite să aibă pe masă friptura tradițională de miel de Paște, Mama Geta aduce vești îmbucurătoare. Ea afirmă că în 2024, prețul cărnii de miel ar trebui să scadă, deoarece costul porumbului s-a redus.

Cu toate acestea, tendința generală este de creștere a prețului, explică Mama Geta, din cauza cererii ridicate și a ofertei limitate. Se pare că sunt puțini crescători care mai au miei de vânzare și își permit să mențină prețurile. Cu toate acestea, Mama Geta, generoasă, afirmă că în acest an va vinde carnea de miel cu 45–50 de lei pe kilogram.

Citește și  ERA O FATĂ FOARTE BUNĂ ERAM MÂNDRI DE EA ERA BUCURIA NOASTRĂ. ÎMI SCRIA ÎN FIECARE ZI MAMĂ TE IUBESC PE WHATSAPP ȘI MĂ ÎNTREBA MEREU DACĂ ARE VOIE SĂ FACĂ ANUMITE LUCRURI.

„Avem câteva sute de oi, două turme, este o muncă considerabilă. Carnea de miel se vinde bine, în special de aproximativ 5 ani, este solicitată în tot cursul anului. Nu ar fi trebuit ca prețul cărnii de miel să crească în acest an, deoarece costul porumbului s-a redus după import din Ucraina.

Dimpotrivă, ar fi trebuit să scadă cu 10 lei pe kilogram. Anul trecut, un kilogram de porumb costa aproximativ 1,4 lei, iar în 2024 l-am achiziționat cu 0,7 lei, la jumătate din prețul anterior. Prețul cărnii de miel a crescut din cauza cererii ridicate și a ofertei limitate, turmele de oi din țară fiind mai puține. Dacă, la piață, un kilogram de carne de miel costă în jur de 60 de lei, noi o vindem, de la noi de acasă, cu 45–50 de lei pe kilogram”, a declarat Mama Geta, conform playtech.ro.

Mama Geta a întocmit meniul pentru masa festivăÎn ceea ce privește meniul pentru masa de Paște, Mama Geta spune că nu va fi complicat. Chiar dacă întreaga familie se va reuni acasă de Paște, ea va pregăti câteva preparate simple și gustoase.

Așadar, meniul pe care familia Sterp îl va savura de Paște include: ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob.

„De când mă știu, de când sunt aici cu gospodăria, nu mi-a plăcut să pregătesc o mie de feluri de mâncare, care apoi să fie aruncate. Voi prepara ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob, atât.

Nu mă complic cu salată de vinete sau de beouf, pentru că nu vreau să muncesc mult și apoi să nu fie mâncarea mâncată. Nu fac cumpărături în avans, cu o zi înainte încep să pregătesc în bucătărie, apoi vin copiii, punem tot ce am pregătit pe masă și suntem foarte mulțumiți cu ceea ce avem”, a mai adăugat Mama Geta.

stiricalitative