Când se dau de pomană hainele decedatului. De ce nu este bine să le păstrezi

Când se dau de pomană hainele decedatului. De ce nu este bine să le păstrezi

Orice persoană a pierdut în această viață pe cineva drag și cu siguranță s-a gândit măcar o dată să păstreze obiectele persoanei decedate. Ei bine, nu ar trebui să faci asta, deoarece se spune că nu este bine. Iată când se dau de pomană hainele decedatului, dar și de ce nu este bine să le păstrezi!

Ce trebuie să faci cu lucrurile unei persoane care a murit

Este foarte important să dați mai departe către un templu lucrurile unei persoane care a murit, căci se spune că aici lucrurile vor fi eliberate de „memoria” vechiului trup și suflet care le-a avut. Religile spun că hainele unei persoane decedate se dau de pomană.

Când sunt predate templului sau bisericii, lucrurile trebuie date cu o rugăciune, iar asta pentru că te va ajuta să ai pace. Se spune că dacă păstrezi hainele decedatului, spiritul acestuia se va întoarce în locuința ta.

Citește și  Georgiana a murit. Trei copii au rămas orfani.Avea doar 38 ani.

Când se dau de pomană hainele decedatului

Hainele decedatului se dau de pomană, unui templu sau unei biserici timp de 40 de zile. Aceste lucruri se dau de pomană chiar și în ziua în care se face pomana de 40 de zile. Tot la parastas se dau de pomană obiectele de uz casnic ale decedatului, mobila acestuia sau covoarele, dacă este nevoie și sunt vechi.

Astfel, la parastasul de șase săptămâni este bine să dați de pomană îmbrăcăminte, încălțăminte, doar că acestea trebuie să fie sfințite de preot.

De ce se spune că nu e bine să păstrezi hainele unei rude decedate

Se spune că nu e bine să păstrezi hainele unei rude decedate, deoarece acea persoană și-a pierdut doar trupul, nu și sufletul, astfel că se mai spune că sufletul se poate întoarce în casa pe care a părăsit-o după ce s-a stins din viață.

Așadar, dacă păstrezi hainele unei persoane care a murit și nu le dai de pomană în timp de 40 de zile, atunci spiritul acesteia se va întoarce în locuința ta.

stiricalitative