Ștefan Iordache s-a stins din viață și a lăsat în urma lui multă suferință. „Asta s-a și întâmplat, ea nu a putut să trăiască fără el”

La aproape 16 ani de la moartea sa, Ștefan Iordache, actorul care ar fi sărbătorit 82 de ani, rămâne o figură emblematică pe scena artistică românească, evocat cu nostalgie și admirație de colegi și fani. Trecut la cele veșnice la Viena din cauza leucemiei la vârsta de 67 de ani, amintirea lui Iordache persistă, reflectându-se în cuvintele actorului Florin Zamfirescu, care îl descrie drept „cel mai iubit dintre pământeni” și un veritabil hipnotizator scenic.

Născut în Calafat pe 3 februarie 1941, Iordache a dedicat 49 de ani artei teatrale, imortalizând roluri de neuitat precum Hamlet sau Richard al III-lea. Inițial aspirant la cariera medicală, soarta l-a îndreptat spre teatru, unde a devenit cunoscut pentru interpretările sale vibrante și pline de forță.

Zamfirescu rememorează cum Iordache, descris ca având o „gheară de leu”, a fost întotdeauna imprevizibil și plin de surprize pe scenă. În special, o scenă emoționantă este evocată de Zamfirescu, când Iordache, profund mișcat, a fost aplaudat în lacrimi de întreaga sală, un moment care a unit sala într-un omagiu vibrant.

În ciuda succesului său în teatru, Iordache nu a visat dintotdeauna la această carieră. După o încercare eșuată în medicină, s-a orientat spre contabilitate, pentru ca apoi să descopere magia teatrului. Această pasiune l-a condus spre roluri memorabile și o prezență scenică inconfundabilă.

stiricalitative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *